XBimmers X1   XBimmers X1
  XBimmers X1

Go Back   XBimmers | BMW X1 Forum > BMW X1 Forums > X1 DIY (Do-It-Yourself) Discussions

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-31-2017, 05:07 PM   #67
Cbozz
Colonel
Cbozz's Avatar
United_States
335
Rep
2,189
Posts

Drives: M3 and X5
Join Date: Feb 2012
Location: South Florida/ St. Louis

iTrader: (17)

Garage List
Quote:
Originally Posted by veer90 View Post
Update: removing $265 from VO fixed this.

For e90 with no iDrive, follow instructions in post 1 for all applicable modules and just delete $2VB. Only add $265 if you don't want to see FTM warnings.
So hold on..
I had my $2VB deleted for years and ran on flat tire twice...ruining two tires
I have e92 m3 with cic. Just added $265 to the VO and FA_wrote to CAS and NFRM and coded suggested changes to KOMBI, CIC and M3DSC. Most RDC stuff was already how it was suggested To change.
Didnít try driving with low air but are you saying this wonít work either?
My cic tire monitor is all green but I think itís been this way.
Iíll try it out and report back. Meanwhile if anyone e90 has that working please update!
__________________
Evolve, Eisenmann, Strasse, StopTech, Active Autowerke
Appreciate 0
      12-31-2017, 08:30 PM   #68
Cbozz
Colonel
Cbozz's Avatar
United_States
335
Rep
2,189
Posts

Drives: M3 and X5
Join Date: Feb 2012
Location: South Florida/ St. Louis

iTrader: (17)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Cbozz View Post
So hold on..
I had my $2VB deleted for years and ran on flat tire twice...ruining two tires
I have e92 m3 with cic. Just added $265 to the VO and FA_wrote to CAS and NFRM and coded suggested changes to KOMBI, CIC and M3DSC. Most RDC stuff was already how it was suggested To change.
Didnít try driving with low air but are you saying this wonít work either?
My cic tire monitor is all green but I think itís been this way.
Iíll try it out and report back. Meanwhile if anyone e90 has that working please update!
I actually noticed that in the friend on iDrive where I used to have TPM it now says Flat Tire Monitor so FTM was successfully coded. I kept the $265 in my VO for my e92 m3
__________________
Evolve, Eisenmann, Strasse, StopTech, Active Autowerke
Appreciate 0
      04-26-2018, 03:34 PM   #69
doru
Lieutenant
doru's Avatar
Canada
103
Rep
442
Posts

Drives: e92, f25, e46, e83
Join Date: May 2015
Location: Calgary

iTrader: (0)

Quick question:
After coding to FTM, did you plugged back the module (under car) or not?
__________________
Stable:
e92is
f25 N52
e83 N52
e46ci M54B25 (e53 N62 - sold, R.I.P. e39 M54B30)
Appreciate 0
      05-03-2018, 12:50 PM   #70
PrematureApex
Colonel
808
Rep
2,394
Posts

Drives: N55 X1, N54 135, s54 m3
Join Date: Jan 2008
Location: Philadelphia

iTrader: (0)

No
__________________
'02 S54 M3 (500/500 GC/Koni)
'08 N54 135 (JB4, DCI, BMW PS/Bilstein B6s, H&R M3 FSB, Strongflex FCABs)
'14 N55 X1 (JB4, BMS DP, BMS Intake, Alpina TCU reflash, H&R Sports, Bilstein B6s, E93 M3 RSB, Strongflex FCABs, baby seat)
'08 N54 535xi touring (Bilstein B6s, Downpipes, MHD tune, baby seat)
Appreciate 0
      06-11-2018, 06:52 PM   #71
PopsTheSailor
New Member
0
Rep
6
Posts

Drives: 2012 Z4 sDrive28i
Join Date: Jun 2018
Location: Tennessee

iTrader: (0)

I have a 2012 Z4 e89 and it sounds like I have both a module and an antenna. Only 1 person in this thread mentioned the antenna. Do I need to remove it or just unplug the wires from the module?
Appreciate 0
      07-15-2018, 07:04 AM   #72
BBriner
New Member
Switzerland
2
Rep
27
Posts

Drives: Z4 E89 sDrive 30i
Join Date: Aug 2015
Location: Lausanne

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by PopsTheSailor View Post
I have a 2012 Z4 e89 and it sounds like I have both a module and an antenna. Only 1 person in this thread mentioned the antenna. Do I need to remove it or just unplug the wires from the module?
Were you able to remove TPMS from your E89? I have a 2009 E89 that I want to deactivate the TPMS.

Last edited by BBriner; 07-15-2018 at 12:02 PM..
Appreciate 0
      07-18-2018, 11:29 AM   #73
PopsTheSailor
New Member
0
Rep
6
Posts

Drives: 2012 Z4 sDrive28i
Join Date: Jun 2018
Location: Tennessee

iTrader: (0)

No, I started looking where it was supposed to be, but the job looks terribly messy with taking lots of stuff apart so I ended up just leaving it. Maybe over the winter when there's less incentive to drive a convertible, I'll invest the time. If you end up doing yours, it would be great to post some pictures of where exactly it is and how to get to it.
Appreciate 0
      01-03-2019, 07:35 PM   #74
vilord
Lieutenant
111
Rep
572
Posts

Drives: 2007 328xiT, 2002 TT
Join Date: Apr 2013
Location: boston

iTrader: (1)

2010 E91 with RDC communication errors. Tried to swap to another RDC module from a 2011 E93, but still comms errors. Saw this thread and followed the steps to unplug RDC module, remove $2VB, add $265, write VO to FRM & CAS, write defaults to KOMBI, CIC, CAS, FRM (called NFRM for me), and DSC (called BDSC in my car).
Checked the custom manipulations, and only had to enable MMI_ENA_RPA_RDC, the rest already matched.

Worked perfectly, upon restarting, I was able to reset the flat tire monitor in idrive, then after driving about 5 miles, I see this!
Thanks!
Attached Images
 
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 10:50 AM.




xbimmers
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST