XBimmers X1   XBimmers X1
  XBimmers X1

Go Back   XBimmers | BMW X1 Forum > BMW X1 Forums > General BMW X1 (E84) Forum

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-23-2019, 12:52 PM   #1
Buzzracer
New Member
0
Rep
5
Posts

Drives: 2014 X1
Join Date: Feb 2019
Location: NH

iTrader: (0)

Android Head Unit Issue

So I took the leap and installed a chinese aftermarket android unit with an Apple CarPlay adapter. It works fine except for one frustrating issue:
The OEM BMW Business radio shuts off after 20 minutes, and every 20 minutes thereafter but the Android unit stays on. I have also lost the steering wheel controls.
The car did not come with iDrive so it's the basic model with Business Radio.
The harness that came with the chinese unit plugs into the OEM radio harness and then the android unit. It also specified moving the 2 fibers cables from the OEM harness to the android harness, which I did. So power to the android unit comes on when I turn ignition on, but I have to turn OEM radio power on each time.
Lastly, when I shut off the engine and restart, I have to turn OEM radio power on each time as it doesn't keep the signal.
Any thoughts on how on a fix or how I might be able to bypass to keep power to the OEM?
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 08:03 AM.




xbimmers
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST