XBimmers X1   XBimmers X1
  XBimmers X1

Go Back   XBimmers | BMW X1 Forum > BMW X1 Forums > General BMW X1 (E84) Forum

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-19-2012, 04:44 PM   #1
Dandaman184
Private
1
Rep
63
Posts

 
Drives: 2013 X1
Join Date: Oct 2012
Location: Pittsburgh, PA

iTrader: (0)

Bluetooth Issues

Hey everyone I picked up my X1 a couple weeks ago and set up my BT with my iphone 4 at the dealership, and it worked a few times after that. Now it won't pair, and in the iDrive the BT option is greyed out/can not be selected. All the telephone submenus are there but they all say "Please Wait" like it is doing something.

Has anyone ever encountered this?
Appreciate 0
      12-19-2012, 09:00 PM   #2
mullini
Mullini
mullini's Avatar
United_States
5
Rep
149
Posts

 
Drives: 2013 X1 sDrive28i
Join Date: Aug 2012
Location: Redondo Beach CA

iTrader: (0)

I had to reset mine. It wasn't grayed out. It just wouldn't connect. So I re-programmed it and since then it has worked fine. Iphone 5, for what that's worth.
Appreciate 0
      12-20-2012, 04:13 AM   #3
Blue Bottle
Lieutenant
Blue Bottle's Avatar
Netherlands
7
Rep
532
Posts

 
Drives: X1 x Drive 2.0L D
Join Date: Oct 2011
Location: Near Heerlen

iTrader: (0)

are you using the same key you set the car up with ? I spent ages setting my key up and wondered why all settings had gone then realised I was using spare key..worth a shot ?
Appreciate 0
      12-20-2012, 09:54 AM   #4
LatinBimmer
First Lieutenant
Peru
14
Rep
395
Posts

 
Drives: X5 2014 Sparkling Brown
Join Date: May 2012
Location: Lima

iTrader: (0)

I did a software update via usb.
Appreciate 0
      12-20-2012, 10:17 AM   #5
Dandaman184
Private
1
Rep
63
Posts

 
Drives: 2013 X1
Join Date: Oct 2012
Location: Pittsburgh, PA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Blue Bottle View Post
are you using the same key you set the car up with ? I spent ages setting my key up and wondered why all settings had gone then realised I was using spare key..worth a shot ?
This may be the issue. I will test this theory tomorrow. I brought both keys in and probably mixed them up before my key cases came.

I would test it now but my rims are being done
Appreciate 0
      12-20-2012, 12:26 PM   #6
Blue Bottle
Lieutenant
Blue Bottle's Avatar
Netherlands
7
Rep
532
Posts

 
Drives: X1 x Drive 2.0L D
Join Date: Oct 2011
Location: Near Heerlen

iTrader: (0)

Hope it's an easy fix for you
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:18 PM.




xbimmers
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST