XBimmers X1   XBimmers X1
  XBimmers X1

Go Back   XBimmers | BMW X1 Forum > BMW X1 Forums > General BMW X1 (E84) Forum

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-05-2013, 10:59 AM   #23
jph1
0
New Member
 
Drives: 2013 X1 28i xdrive
Join Date: Feb 2013
Location: SF Bay Area

Posts: 17
iTrader: (0)

I had this problem also

I had about 3300 miles on the car and got the engine malfunction. A lot of engine vibration also. They changed the O2 sensor. It worked for about a half a day. Then the vibration came back along with the limp mode and warnings.

It turned out to be an injector. They were out of stock, none in US, waiting for parts in Germany. Two weeks later, got my car back. Runs fine. Still a little strange that they wouldn't have spare parts in the US.
jph1 is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      02-07-2013, 02:30 PM   #24
weichunc
0
Registered
 
Drives: BMW X1
Join Date: Jan 2013
Location: Southern California

Posts: 2
iTrader: (0)

just bought my 2013 X1 4 weeks ago and had 2200 miles on it. I drove on the freeway this morning to work and all the sudden got the "engine malfunction and reduce power" message from onboard computer...
weichunc is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      02-07-2013, 03:26 PM   #25
xyz100
0
Private
 
Drives: Challenger
Join Date: Jan 2013
Location: Texas

Posts: 92
iTrader: (0)

Appears that Cal vehicles affected by this issue. Guess BMW is trying to comply with tough emission laws by reducing engine power.
xyz100 is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      02-08-2013, 01:56 PM   #26
weichunc
0
Registered
 
Drives: BMW X1
Join Date: Jan 2013
Location: Southern California

Posts: 2
iTrader: (0)

Just got a call from BMW service rep, they told me they need to replace the turbo charger unit because of its malfunction. My question is the car only had 2000 miles on it, how it that possible the turbo charger unit is no good.....
weichunc is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      02-08-2013, 02:40 PM   #27
edx1
1
Private First Class
 
Drives: X1 xDrive35i
Join Date: Oct 2012
Location: Wasatch front

Posts: 192
iTrader: (0)

Turbo failures are pretty uncommon for BMW but a broken waste gate is possible but those are easy to detect. I wonder if this will fix the problem.

Are most or all these reduced engine power problems isolated to the low emission N26 perhaps?
edx1 is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      02-09-2013, 05:36 PM   #28
BatManWins
0
Private
 
BatManWins's Avatar
 
Drives: Le Mans Blue X1 35i M
Join Date: Jan 2013
Location: South Florida

Posts: 76
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by mullini View Post
Well I have had my X1 (sDrive28i) literally a week and yesterday, driving slowly in a shopping center parking lot, there was a loud BEEP and then a flashing message on the IDrive:

ENGINE MALFUNCTION - ENGINE IS OPERATING ON REDUCED POWER. GO TO YOUR NEAREST BMW CENTER.


:

I wonder what happens when someone puts diesel in a gas engine...or the other way around...
__________________
2013 BMW X1 35i "M"....ordered on Jan 13 2013 / received on Feb 19 2013

BatManWins is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      02-16-2013, 03:57 PM   #29
henryw
0
New Member
 
Drives: e84 sdrive
Join Date: Feb 2013
Location: San Francisco, CA

Posts: 27
iTrader: (0)

Had the same problem when test driving a F30 328i a few weeks ago. That car only had like 5 miles on it. Seriously, it really brings up my concern about the reliability of the new N20 turbo.
henryw is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      03-23-2013, 05:16 PM   #30
babu88
0
New Member
 
babu88's Avatar
 
Drives: BMW X1 28i
Join Date: Jan 2009
Location: Toronto

Posts: 28
iTrader: (0)

I am in Canada. Had the same problem back in Jan this year. I only had the car for 4 weeks at the time. I was on a long trip on the highway when the engine light came on yellow and then engine starts shaking and decrease in power on the highway. The engine light became RED. It turns out the one of the injector was bad. Luckily there was 1 injector instock at another dealership. I got the car back in 2 days.

I made a complain to BMW relation and I they never got back to me. Today the engine light came on again. I am not happy with this one so far.
__________________
X1 28i
Premium Package
babu88 is offline   Canada
Appreciate 0
Reply With Quote
      03-23-2013, 11:26 PM   #31
rajeshchand
0
New Member
 
rajeshchand's Avatar
 
Drives: BMW X1 S20D
Join Date: Mar 2012
Location: New Delhi

Posts: 17
iTrader: (0)

Parts replacement on warranty is a real pain to get executed, here in India the waiting period is two weeks, reason: parts come from Germany. I had to replace the headlights on warranty and it took two weeks for the replacement, they have a tedious approval system, for which you need to take the vehicle to the service center and they take photographs of the item, then they mail it to Germany after their approval you can take back the vehicle (if it can be drive, else, i asked them the same question and they had a big question mark on their face, of course, replacement vehicle). Once the parts arrive, you get another appointment with the service center.
rajeshchand is offline   India
Appreciate 0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:32 PM.




xbimmers
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST