XBimmers X1   XBimmers X1
  XBimmers X1

Go Back   XBimmers | BMW X1 Forum > BMW X1 Forums > General BMW X1 (E84) Forum

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-12-2015, 03:37 PM   #1
rps
Lieutenant
rps's Avatar
United_States
15
Rep
594
Posts

Drives: 2013 X1
Join Date: May 2009
Location: Pace, Fl

iTrader: (11)

Rolling code garage door openers

I have a '13 X1 and have been having fits trying to get the mirror to accept the rolling code from my garage door opener. I have checked all of the references for pairing the two including the BMW UTube video. I had Homelink send me a repeater which allowed the opener to work for one day. The mirror accepted the code from the repeaters opener but it stopped working the next day. I just had my car into BMW for an alignment and asked them to see if they could get the code into the mirror. The SA said that they were able to get the code into the mirror. I came home and after pushing the learn button on the opener tried the button on the mirror that they said was programmed for the door. Nothing happened, the light on the mirror just flashed slowly.

I am finally thinking that I have a bad mirror. Does anyone have any ideas before I go to the dealer and have them replace the mirror?
__________________
NB8S Past Garage: Z4, 135i. Present Garage: 2013 X Drive X1 2.8i.
Appreciate 0
      11-12-2015, 05:02 PM   #2
Red Bread
Major General
United_States
568
Rep
5,940
Posts

Drives: My wife's car
Join Date: Oct 2008
Location: Dallas, TX

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by rps
I have a '13 X1 and have been having fits trying to get the mirror to accept the rolling code from my garage door opener. I have checked all of the references for pairing the two including the BMW UTube video. I had Homelink send me a repeater which allowed the opener to work for one day. The mirror accepted the code from the repeaters opener but it stopped working the next day. I just had my car into BMW for an alignment and asked them to see if they could get the code into the mirror. The SA said that they were able to get the code into the mirror. I came home and after pushing the learn button on the opener tried the button on the mirror that they said was programmed for the door. Nothing happened, the light on the mirror just flashed slowly.

I am finally thinking that I have a bad mirror. Does anyone have any ideas before I go to the dealer and have them replace the mirror?
You tried the second step of pressing the learn button on the motor three to five times, right? That's always worked on the four homelink mirrors I've had.
Appreciate 0
      11-12-2015, 06:03 PM   #3
vstolpner
Captain
14
Rep
671
Posts

Drives: 2013 BMW X1 xdrive28i
Join Date: Sep 2015
Location: Vancouver, BC

iTrader: (0)

You mean to learn the code 3-5 times, right? So press the learn button on the opener, press the button on the mirror, press the button on the opener, press the button on the mirror, etc...?
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 11:06 PM.




xbimmers
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST